Case: Potgrond vlak in het krat

Al vele jaren bestaan er machines om kratten automatisch met potgrond te vullen. Daarna zijn er altijd nog handen nodig om de potgrond egaal en met een vlakke bovenkant in het krat te krijgen, zodat bloembollen er vervolgens netjes op geplant kunnen worden. Vanaf nu zijn die handen voor het uitvlakken en analyseren van de potgrond niet meer nodig.

A. Hagoort Besturingstechniek ontwikkelde een machine die dit volautomatisch doet:

• De machine kan in elke bestaande opplantlijn geplaatst worden.

• De machine past zich automatisch aan de snelheid van de kratten van de vulmachine aan en de hoogte van de machine is traploos instelbaar met de dikte van de potgrondlaag in het krat.

• De bovenste laag van de potgrond wordt door middel van draaiende vingers omgewoeld met als resultaat een egale bovenlaag met een mooie vlakke bovenkant. De bloembollen kunnen hier direct op worden geplant. Uiteraard is de toepassing voor ander plantgoed ook mogelijk.

Als een verdere aanpassing van de opplantlijn nodig is, dan kunnen wij dat ook voor u realiseren. De eerste machine draait al diverse seizoenen naar tevredenheid en heeft zijn betrouwbaarheid bewezen. De ervaring leert dat u bij een capaciteit van 25 kratten per minuut in totaal twee arbeidskrachten bespaard.

Wij hebben het patent op deze machine.

Wilt u ook een perfect draaiende machine? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Case: Etiketteermachine

Een drukkerij produceert vellen met gegevens. Deze dienen voorzien van een brief én een etiket met aanvullende gegevens samengevoegd te worden in een envelop, zodat deze uitgereikt of verstuurd kan worden. Uiteraard dienen de juiste brief, vel en etiket tezamen in de envelop te komen. Dit verzamelen gebeurt nu handmatig. Naast de groeiende omvang van de orders (tot 40.000 per bestelling) levert dit (door het handmatig verwerken) tot fouten. Een controle van het bedrukte vel na het samenvoegen in de envelop is niet mogelijk.

De klant heeft een gebruikte converteer machine gekocht en laat deze door ons ombouwen, zodat de bedrukte vellen hierop verwerkt kunnen worden met behulp van een camera. De gelezen data wordt gecontroleerd met een database om fouten te voorkomen. Vervolgens dient die brief ‘on demand’ geprint te worden. bij de uitvoer is een etiketteer unit geplaatst om de etiket met aanvullende informatie op het vel te plakken.

Ook uw productielijn optimaliseren? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Etiketteermachine a hagoort

Case: Multifunctionele robot

Bij Ruijter Bloemenbollen in Slootdorp is een multifunctioneel robot in gebruik genomen. Op deze moderne tulpenbroeierij wordt gebruik gemaakt van een volledig geautomatiseerd containersysteem. Feit is dat veel werkzaamheden slechts een paar maanden per jaar worden uitgevoerd, waardoor de automatisering ervan vaak niet rendabel is. Met deze robot is daar nu een einde aan gekomen.

Deze robot wisselt in het winterseizoen gedurende vijf maanden de kratten op de containers (lege kratten van de containers, nieuwe kratten met opgeplante bollen er weer op). In het voorjaar, als de kas leeg is, worden alle kratten door de robot schoongeborsteld en vervolgens kan de robot nog een aantal maanden gebruikt worden om kratten met zojuist opgeplante bollen op pallets te stapelen voor deze de koeling in gaan.

De robot is eenvoudig te verplaatsen en het werktuig kan gewisseld worden, zodat de robot een andere klus aankan. Door deze omschakelingen is een investering als deze veel sneller terug te verdienen en wordt ‘vervelend’ werk door de robot dag en nacht uitgevoerd. De besturing van de robot is naadloos geïntegreerd met het Van Zaal Containersysteem dat de kratten aan- en afvoert naar de robot. Kortom; een verantwoorde investering in productie automatisering.

Wilt u ook (een deel) automatiseren van uw productielijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.