Case 1: Potgrond mooi vlak in het krat

Al vele jaren bestaan er machines om kratten automatisch met potgrond te vullen. WoelerDaarna zijn er altijd nog handen nodig om de potgrond egaal en met een vlakke bovenkant in het krat te krijgen zodat bloembollen er vervolgens netjes op geplant kunnen worden. Maar vanaf nu zijn die handen voor het uitvlakken en egaliseren van de potgrond niet meer nodig. A. Hagoort Besturingstechniek ontwikkelde een machine die dit volautomatisch doet. De machine kan in elke bestaande opplant lijn geplaatst worden. De machine past zich automatisch aan de snelheid van de kratten vulmachine aan en de hoogte van de machine is traploos instelbaar met de dikte van de potgrondlaag in het krat. De bovenste laag van de potgrond wordt door middel van draaiende vingers omgewoeld met als resultaat een Vingersegale bovenlaag met een mooie vlakke bovenkant. De bloembollen kunnen hier direct op worden geplant. Uiteraard is toepassing voor ander plantgoed ook mogelijk. Als een verdere aanpassing van de opplant lijn nodig is, dan kunnen wij dat ook voor u realiseren.De eerste machine draait inmiddels al een heel seizoen naar tevredenheid en heeft zijn betrouwbaarheid bewezen. Patent is aangevraagd. De ervaring leert dat u bij een capaciteit van 25 kratten per minuut in totaal 2 arbeidskrachten bespaard.

Wilt ook u een perfect draaiende machine, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

 

Case 2: Etiketteermachine

Een drukkerij produceert vellen met gegevens. EtiketteerDeze dienen voorzien van een brief en een etiket met aanvullende gegevens samengevoegd te worden in een envelop zodat deze uitgereikt of verstuurd kan worden. Uiteraard dienen de juiste brief, Vel en etiket tezamen in de envelop te komen. Dit verzamelen gebeurt nu handmatig. Naast de groeiende omvang van de orders (tot 40.000 per bestelling) levert dit (door het handmatig verwerken) tot fouten. Een controle van de bedrukte vel na het samenvoegen in de envelop is niet mogelijk.

Etiketteer_kopDe klant heeft een gebruikte couverteer machine gekocht en laat deze door ons ombouwen zodat de bedrukte vellen hierop verwerkt kunnen worden. De vellen zelf worden vooraf gedrukt.Op de machine dient een vel gelezen te worden met behulp van een camera. De gelezen data wordt gecontroleerd met een database om fouten te voorkomen. Vervolgens dient de brief “on demand” geprint te worden. Bij de uitvoer is een etiketteer unit geplaatst om de etiket met aanvullende informatie op de vel te plakken.

 

Case 3: Multifunctionele robot

Bij Ruijter Bloembollen in Slootdorp is een multifunctionele robotKrattenRobot01 in gebruik genomen. Op deze moderne tulpenbroeierij wordt gebruik gemaakt van een volledig geautomatiseerd containersysteem. Feit is dat veel werkzaamheden slechts een paar maanden per jaar worden uitgevoerd waardoor de automatisering ervan vaak niet rendabel is.Met deze robot is hier nu een eind aan gekomen. Deze robot wisselt in het winterseizoen gedurende vijf maanden de kratten op de containers (lege kratten van de containers, nieuwe kratten met opgeplante bollen er weer op). In het voorjaar, als de kas leeg is, worden alle kratten door de robot schoongeborsteld en vervolgens kan de robot nog een aantal maanden gebruikt worden om kratten met zojuist opgeplante bollen op pallets te stapelen voor deze de koeling in gaan.

RobotDe robot is eenvoudig te verplaatsen en het werktuig kan gewisseld worden zodat de robot een andere klus aankan. Door deze omschakelingen is een investering als deze veel sneller terug te verdienen en wordt vervelend werk door de robot dag en nacht uitgevoerd. De besturing van de robot is naadloos geïntegreerd met het Van Zaal containersysteem dat de kratten aan- en afvoert naar de robot.

Kortom: een verantwoorde investering in productie automatisering.